Био и Натурални продукти- здравословен начин на живот

Био и Натурални продукти- здравословен начин на живот
13 април 2021

Oрганичните или био продукти напоследък се превърнаха в мода поради факта, че те са добри както за нас самите, така и за околната среда. Не съдържат вредни съставки, а при производството им не се нарушава еко равновесието и същевременно се подпомага местната икономика. Точно както хранителните органични продукти от ежедневното ви меню, и козметичните продукти с натурални съставки ще ви помогнат да се чувствате и изглеждате по-здрави.

Био козметиката се отличава от обикновените козметични средства, предлагани на пазара, заради влаганите в тях екстракти. Те са отгледани без изкуствени торове, хербициди, пестициди или са диворастящи, събрани в екологично чисти райони. Био козметиката не съдържа съставки от животински произход или от генетично модифицирани организми. Това са продукти, в които се влагат само натурални, биологични съставки.Използват се етерични масла, восъци и смоли, вместо изкуствено създадени консерванти. Влагането на такива съставки в козметиката прави крайния продукт био.

Какво е БИО козметика?

Под Био Козметика  се разбират всички козметични продукти, чийто процес на производство е проследен от началото до края им. Всеки един етап, включително обработка, преработка и опаковане. БИО козметиката отговаря на строги стандарти за производство. В това число етикиране и реклама. Все пак затова е БИО козметика. Логично е да е доста по-скъпа, защото не съдържа никакви химии или други неясни субстанции. И задължително е сертифицирана.

Какво е натурална козметика?

Специално в България все още не съществуват някакви точни дефиниции за това що е натурална козметика или изобщо натурален продукт. Камо ли точни изисквания за състава на определен натурален продукт. Но под понятието натурална козметика се подразбира козметика, която е съставена на базата на природни съставки. Етерични масла, билки и т.н. Максимално натурални съставки.

Не бъркайте натуралната козметика с органик козметика. Защото всеки един органик продукт трябва да отговаря на определени изисквания. Те, както и различните сертификати за органичност, са индивидуални за различните държави. Но ги има. В някои държави органик продукт е само този, в чийто състав всяка клетка е на 100 % органична. Поради което органик козметиката е много по-скъпа от натуралната. И за разлика от натуралната, много трудно можете да си позволите ежедневно да използвате органик козметика.

Secreto box - Март

Ето какво имаше в кутията ни за Март :

прочети още

Secreto box -Февруари

Ето какво имаше в кутията ни за Февруари

прочети още

Secreto box - Януари

Ето какво имаше в кутията ни за Януари

прочети още

Secreto box -Декември

Ето какво имаше в кутията ни за Декември

прочети още

Secreto box - Ноември

Ето какво имаше в кутията ни за Ноември:

прочети още

Secreto box - Октомври

Ето какво имаше в кутията ни за Октомври:

прочети още

Secreto box-Септември

Ето какво имаше в кутията ни за Септември:

прочети още

Secreto box - Aвгуст

Ето какво имаше в кутията ни от Август:

прочети още

Secreto box -Юли

Ето какво имаше в кутията ни за Юли :

прочети още

Secreto box -Юни

Ето какво имаше в кутията ни за Юни :

прочети още

Колаген, глицин, пролин...

Колаген, глицин, пролин, витамин С - защо и как да си ги набавим

прочети още

Тенденции 2021

Maskne, козметика, грим, плитки и още от тенденциите за 2021 г.

прочети още