Тенденции 2021

Тенденции 2021
21 февруари 2021

Ако през 2020 г. на почит бяха домашните процедури за разкрасяване, неутралните цветове при червилата, фокусът върху грима на очите и прочее тенденции, то през 2021 г. очакванията са съвсем други. С малки изключения.

Страхът за личното здраве и дългата изолацията си казаха думата и, като че ли, свикнахме (или пък се съвзехме...), но започваме отново да държим на здравия ни и приличен вид. Ето пък как виждат специалистите по козметични грижи започналата вече 2021 г.

 

Продукти Maskne

Maskne е нова дума в речника на козметичните продукти и се отнася за акнето, което причиняват предпазните маски.

В новата категория продукти влизат всички онези, които успокояват кожата, като спрейовете за лице и маските с високо съдържание на цинков оксид.

Изискана хигиена

Ако през 2020 г. не подбирахме много дезинфектантите, то през 2021 г. със сигурност ще четем по-внимателно етикетите им. Самите производители се очаква също да положат повече усилия и да предложат по-щадящи кожата варианти. И по-луксозни, донякъде.

Защита от синя светлина

След толкова часове пред екраните, козметичните компании няма начин да не се замислят как да ни спестят мъките от облъчването от лаптопа или от телефона, или и от двете накуп.

Те вече работят по въпроса и залагат на съставки като роза рубиноза, ликохалкон А, куркума и водорасли, които се очаква тепърва да набират популярност.

Течно червило

Всички знаем какви упорити следи остава обикновеното червило, отделно пада бързо. Ето защо през 2021 г. на преден план отново ще е течното.

Почти без грим

Минималистичният макиаж ще води в класацията и тази година. Забравяме за сложните процедури и не крием естествения си блясък, включително и луничките. Доколкото останат видим от предпазните маски, разбира се.

Плитките

Подобни са тенденциите и при прическите - запазваме естествения вид на косата, но залагаме на всякакви видове плитки. Няма да сбъркаме, ако добавим и някой друг аксесоар към тях.

Грижа за кожата на растителна основа

Най-накрая големите брандове се вслушаха в призивите на еко-ориентираните потребителите и ще добавят все повече натурални съставки като лешник, бакучиол, джинджифил и готу кола в шампоаните и останалите бойци в грижата за кожата.

Грижа за скалпа

От щедри на тромбоцити плазмени инжекции през ботокс (за потни скалпове) до редица други лечения - за всички тях тепърва ще се говори.

Антибактериални продукти за косата

Какъв е смисълът да дезинфекцираме само ръцете, когато непрекъснато пипаме косата. Ето защо тепърва ще излизат антибактериални шампоани, почистващи спрейове и редица други продукти за премахване на вируси или бактерии, които се задържат и на косъма.

Джаджи за разкрасяване

Покрай застояването вкъщи, без да искаме, започнахме да използваме все повече техника за разкрасяване. От ролки с микроток до дори лазерни епилатори - както е тръгнало, скоро няма да се разделим с тях. Най-малкото от навик.

Пробиотици за кожата

Очаква се че грижата за балансирания микробиом (милионите живи микроорганизми) и неговите първи помощници - продуктите, богати на пробиотици и пребиотици, да останат приоритет за мнозина и през 2021 г., предвиждат още от Real Simple.

 

Автор: Милена Гелева

Лайфстайлбг

 

Secreto box - Март

Ето какво имаше в кутията ни за Март :

прочети още

Secreto box -Февруари

Ето какво имаше в кутията ни за Февруари

прочети още

Secreto box - Януари

Ето какво имаше в кутията ни за Януари

прочети още

Secreto box -Декември

Ето какво имаше в кутията ни за Декември

прочети още

Secreto box - Ноември

Ето какво имаше в кутията ни за Ноември:

прочети още

Secreto box - Октомври

Ето какво имаше в кутията ни за Октомври:

прочети още

Secreto box-Септември

Ето какво имаше в кутията ни за Септември:

прочети още

Secreto box - Aвгуст

Ето какво имаше в кутията ни от Август:

прочети още

Secreto box -Юли

Ето какво имаше в кутията ни за Юли :

прочети още

Secreto box -Юни

Ето какво имаше в кутията ни за Юни :

прочети още

Колаген, глицин, пролин...

Колаген, глицин, пролин, витамин С - защо и как да си ги набавим

прочети още